Plaatje van het ziekenhuisdieet

Het ziekenhuisdieet, alles over dit crashdieet

Ben je op zoek naar informatie over het ziekenhuisdieet? Dan ben je niet de enige! Dit crashdieet is behoorlijk populair maar is het wel zo verstandig om dit dieet te gaan volgen?

Ik ga je alle voor en nadelen van dit crashdieet geven zodat je zelf kunt beslissen of dit dieet wel of niet iets voor jou is.

Wat is het ziekenhuisdieet?

Wil je snel afvallen? Dan ben je dit dieet online vast wel eens tegen gekomen. Maar wat is het ziekenhuisdieet nou eigenlijk precies?

Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om een dieet wat veelal in ziekenhuizen wordt gebruikt. Als patienten in een ziekenhuis zijn om te worden geopereerd dan hebben we hier een bepaalde gezondheid voor nodig.

Een patient die lijdt aan obesitas heeft niet alleen een ongezonde levensstijl maar door het veel te hoge vet percentage brengt opereren ook veel extra risico’s met zich mee.

Om deze risico’s te reduceren is het ziekenhuis dieet ontworpen.

Met dit dieet valt een patient in zeer korte tijd enorm veel af.

Waar komt het ziekenhuis dieet vandaan?

Het ziekenhuis dieet is ontstaan in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Er werd naar een oplossing gezocht om patiënten met (veel) overgewicht  binnen een aantal dagen zoveel vet te laten verliezen zodat er toch op een veilige manier geopereerd kon worden.

Hoe werkt het?

Dit dieet is gebaseerd op het eten van zo weinig mogelijk calorieën waardoor mensen in een hele korte tijd enorm veel af kunnen vallen, meer als dat normaliter mogelijk is.

Je moet weten dat het gemiddelde aantal benodigde calorieën voor mannen bij 2500 ligt en dat vrouwen gemiddeld 2000 calorieën nodig hebben. Als je minder calorieën inneemt als dat je verbruikt dan val je af.

Tijdens dit populaire crashdieet neem je dagelijks maar 1000 calorieën in, hierdoor zal je in hele korte tijd heel veel afvallen.

Hoelang duurt dit dieet?

In principe kan je dit zolang volgen als je zelf wilt, maar weet wel dat dit heel erg slecht voor je is.

Aan te raden is om dit dieet maximaal 3 weken achter elkaar te volgen, doe je dit dieet langer dan zal je een tekort aan mineralen en vitamines opbouwen. Deze bouwstoffen heeft je lichaam nodig om goed te (blijven) functioneren.

Het dieet heeft een doorloop periode van 5 dagen waardoor je het goed

Voor wie is dit dieet een uitkomst?

Om te beginnen vind ik dat er veel betere opties zijn om op een verantwoorde en veilige manier af te vallen. Met de afslankbijbel van Oscar Helm val je op een verantwoorde wijze af terwijl je geen roofbouw op je lichaam pleegt.

Maar als je binnen een paar weken 5 of meer kilo kwijt moet raken omdat je gaat trouwen of een ander evenement hebt waar je een paar kilo voor moet verliezen dan zou je dit dieet kunnen volgen.

Het is zonder twijfel een manier om in een korte tijd veel gewicht te verliezen maar voor de langere tijd ten zeerste af te raden.

Voordelen van het ziekenhuisdieet

Natuurlijk heeft dit dieet een aantal voordelen, denk hierbij aan:

  • Het dieet is goedkoop. Door de korte duur en de normale maaltijden zonder dure toevoegingen is het goed te betalen.
  • Korte duur. Door de korte duur van maar 5 dagen kan je het goed volhouden.
  • Snel resultaat. Er zijn weinig andere opties waar je zo snel zoveel gewicht mee kunt verliezen.
  • Eenvoudig te volgen. Door de simpele manier en eenvoudige gerechten en ingrediënten is het goed te volgen en vol te houden.

Nadelen van het ziekenhuisdieet

Het gaat hier om een crashdieet en daar zitten altijd nadelen aan.

  • Hongergevoel. Door het extreem lage aantal calorieën dat je inneemt hebt je constant een hongergevoel.
  • Roofbouw. Doordat je te weinig vitamines en mineralen binnen krijgt pleeg je roofbouw op je lichaam.
  • Resultaat is van korte duur. Doordat je deze extreme levenswijze kort volhoud is het resultaat ook maar tijdelijk.
  • Jojo effect. Een groot nadeel is (bij ieder crashdieet) het jojo effect.

Is dit dieet de beste oplossing als je veel af wilt vallen in een korte periode?

Zoals gezegd is het ziekenhuisdieet een goede oplossing als je snel en veel gewicht wilt verliezen maar ondanks dat is het ten zeerste af te raden. Doordat je heel weinig eet en drinkt kan je hoofdpijn en misselijkheid krijgen.

Verder is het zo dat je door een crashdieet te volgen wel veel gewicht verliest maar dit is maar van tijdelijke duur. Doordat je je lichaam eigenlijk uithongert gaat het in een soort van spaarstand.

Je lichaam merkt namelijk dat er weinig voedingsstoffen binnen komen, je lichaam ziet dit als een gevaar en zal zorgen dat je vetverbranding (het metabolisme) vertraagd.

Je gaat dus over op een soort van spaarstand waardoor je lichaam minder snel verbrand, dit is op zich prima zou je denken maar als je stopt met het ziekenhuisdieet en weer normaal gaat eten dan staat je lichaam nog steeds in de spaarstand en zal de extra calorieën dus niet sneller gaan verbranden.

Dit is het welbekende jojo effect en dat zal ervoor zorgen dat je snel weer terug bent op het gewicht van voor dat je met het crashdieet begon.

Een ander nadeel is dat je niet alleen vet verbrand maar ook spierweefsel verbrand en dat is nou juist iets wat je wilt voorkomen omdat spieren ook energie nodig hebben en dus meehelpen aan je vetverbranding.

Verantwoord afvallen met de Afslank recepten bijbel van Oscar Helm.

Je weet nu alles wat je moet weten over het ziekenhuisdieet.

Als je verantwoord af wilt vallen dan kan je veel beter geen dieet volgen maar je levens stijl omgooien. Met de afslankrecepten bijbel kan je dit doen.

Door de tips en meer dan 100 heerlijke recepten val je blijvend af en zonder hongergevoel of jojo effect.

Met meer dan 2650 mensen die je voor gegaan zijn is dit het populairste afslankprogramma van vandaag de dag.

Lees hier mee over de afslank recepten bijbel, betaal niet teveel en gebruik deze link!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *